Muntpunt houdt panelgesprek over geloven in een superdiverse stad als Brussel
Muntpunt, het Vlaams Communicatiehuis in Brussel, is onlangs gestart met de reeks Tussen de Soep en de Feiten. Daarin gaan elke eerste dinsdag van de maand boeiende sprekers met elkaar in gesprek over actuele thema’s, telkens met een Brusselse invalshoek. Na een gratis kom vegetarische soep kan het publiek het panelgesprek volgen en krijgen de toeschouwers de mogelijkheid om vragen te stellen.
Op dinsdag 4 maart om 12.30 uur gaan senator Bianca Debaets, auteur Tim Brys en onderwijsdeskundige Naïma Lafrarchi met elkaar in gesprek over geloven in de stad.
‘Brussel is een superdiverse stad met bijna 200 verschillende nationaliteiten en dus ook enorm veel religies’, vertelt Gino Mattheeuws van CCV Brussel. ‘Hoe kunnen die verschillende geloofsovertuigingen samenleven in onze hoofdstad en wat kunnen ze leren van elkaar? Hoe kan religie een dynamische factor zijn in de stad? Onze panelleden kunnen daar zonder twijfel interessante dingen over vertellen.'
Bianca Debaets lag als staatssecretaris mee aan de basis van het interreligieus platform Hoopvol Brussel. Tim Brys is dan weer schrijver en medestichter van Stadsklooster Brussel. Zijn boek Hoe maak je een stadsklooster?, uitgegeven door Otheo Books, verschijnt overigens op 3 maart. Naïma Lafrarchi tot slot is juriste en onderwijsdeskundige. Eén van haar vele publicaties is Maakt religie een verschil? Lafrarchi heeft jaren voor en achter de schermen gewerkt aan verbinding en dialoog in de superdiverse samenleving.
Het gesprek wordt geleid door Pieter van der hoeven, coördinator van Emoena België, een programma voor mensen die professioneel met levensbeschouwelijke diversiteit te maken krijgen en zo hun leiderschapskwaliteiten willen versterken. Hij zal het gesprek ook afronden om 13.30 uur.
Tussen de Soep en de Feiten vindt plaats op dinsdag 4 maart in het Brusselse Muntpunt (Munt 6, Agora 0). Iedereen is welkom vanaf 12.15 uur voor een kom vegetarische soep. Het panelgesprek start om 12.30 uur. Nadien is er tijd voor vragen uit het publiek. De toegang is gratis.
Bron: CCV Brussel