Nieuws

Otheo informeert je over de Kerk in Vlaanderen en daarbuiten. Op deze pagina vind je - chronologisch gerangschikt - de recentste berichten.

Tijdens zijn woensdagse catechese – deze week gewijd aan de Psalmen – week de paus heel even maar veelbetekenend van zijn voorbereide toespraak af.

Aan tafel bij de Raad van Kardinalen op 5 februari 2024

Op 17 en 18 juni luisterde de C9 opnieuw naar theologen en experts over de rol van vrouwen in de Kerk, een belangrijk thema op de synode van oktober.

Twee jonge 'native Americans' in 1898

De Kerk wil meewerken aan genezing en verzoening met een nieuw pastoraal kader voor de bediening van inheemse volken.

Een groet van christelijke pelgrims gekrast in de muren van een 6de-eeuwse kerk in de Negev-woestijn

Op stenen van een kerk uit de 6de eeuw vonden archeologen gekraste afbeeldingen van schepen die vermoedelijk pelgrims naar het Heilig Land brachten.

Mara Klein op 14 juni 2024 in Mainz

De 'synodale commissie' is de opvolger van de 'synodale weg' in Duitsland en moet de oprichting van een permanente 'synodale raad' voorbereiden.

Dierenzegeningen worden meestal gehouden op of rond 4 oktober, de feestdag van Franciscus van Assisi, patroonheilige van de dieren

Met twee conferenties en een nieuw boek staat de vraag op de theologische agenda in Frankrijk. Benieuwd wat theologen erover denken.

De deelnemers, van wie zes leden van het Interdiocesaan Pastoraal Beraad, pleitten voor meer vorming.

Virga Jesseommegang in 2017

Op 18 augustus kan je in Hasselt de zevenjaarlijkse Virga Jesseommegang bijwonen en mee nadenken over het actueel houden van onze processiecultuur.

Brise – afkomstig van Dion-le-Val bij Waver – emigreerde op haar 24ste en was in 1859 getuige van de enige goedgekeurde Mariaverschijning in de VS.

Paus ontvangt komieken in Vaticaan.

Paus Franciscus moedigde de entertainers aan om mensen op te vrolijken en te helpen de realiteit met al haar tegenstrijdigheden te zien.

De leerlingen zongen hun lied ook bij het Virga Jessebeeld in Kuringen.
Video

In de Sint-Gertrudiskerk in Kuringen legden leerlingen van de stedelijke basisschool in Kuringen en Spalbeek de laatste hand aan de videoclip.

Mensen in armoede zijn niet bezig met ecologie, veeleer met overleven. © Shutterstock

‘Het smeken van armen stijgt op tot God.’ Zo luidt het thema voor de Werelddag van de Armen, sinds 2017 gevierd op de derde zondag van november.

Paus Franciscus spreekt de G7 toe aan de ronde tafel.

Paus Franciscus houdt een toespraak over artificiële intelligentie en houdt bilaterale gesprekken met staatshoofden als Joe Biden en Zelensky.

La Specola, zoals het Vaticaans Observatorium op Castel Gandolfo in het Italiaans liefkozend genoemd wordt

Het observatorium wil daarmee Georges Lemaître eren, de Belgische priester die wordt beschouwd als de vader van de oerknaltheorie.

Het Vaticaan publiceert een nieuw oecumenisch document over de plaats van de bisschop van Rome in het zoeken naar eenheid onder christenen.