15-jarige Italiaan Carlo Acutis zalig verklaard

De zaligverklaring van de amper 15 geworden Carlo Acutis, die op zijn verzoek in Assisi werd begraven, was live op internet te volgen.
30/10/2020 - 13:49
Carlo Acutis rond de leeftijd van 6 jaar.
Carlo Acutis rond de leeftijd van 6 jaar. ©SIR

Carlo Acutis, die op zijn vijftiende aan een vorm van leukemie overleed, is op zaterdag 10 oktober in Assisi zalig verklaard. De procedure voor zijn zaligverklaring werd in oktober 2012 opgestart. In 2018 werd hij door paus Franciscus erkend als eerbiedwaardige. Begin dit jaar werd in Brazilië een wonderbaarlijke genezing erkend die aan zijn tussenkomst wordt toegeschreven. 

Carlo Acutis overleed op 12 oktober 2006. Hij ging dagelijks naar de mis en had een grote verering voor Maria. Zoals nogal wat jongeren van zijn leeftijd had hij een zwak voor het programmeren van computers, het bewerken van films en het ontwerpen van websites. Sommigen hopen daarom dat deze cyberapostel uitgeroepen wordt tot patroonheilige van het internet, al staan daarvoor nog andere kandidaten in de rij. Carlo deed ook vrijwilligerswerk bij kansarme kinderen en bejaarde mensen. De Milanese tiener overleed aan leukemie en werd op zijn uitdrukkelijk verzoek in Assisi begraven. 

Bron: Kathpress.at