Braziliaanse overste voor redemptoristen

De redemptoristen hebben hun Braziliaanse confrater Rogerio Gomes verkozen als nieuwe overste van de congregatie.
27/09/2022 - 14:58
Rogerio Gomes
Rogerio Gomes ©C.S.S.R.

De redemptoristen, of Congregatio Sanctissimi Redemptoris (C.SS.R) zoals de congregatie in het Latijn heet, hebben op hun 26ste algemene kapittel hun Braziliaanse confrater Rogerio Gomes verkozen tot nieuwe generale overste. 

Rogerio Gomes werd op 7 oktober 1974 geboren in een bescheiden gezin in Alterosa (Minas Gerai, Brazilië). Hij trad in 2002 toe tot de redemptoristen en werd in 2006 tot priester gewijd. Hij studeerde moraaltheologie en specialiseerde zich in de bio-ethiek. In 2014 werd hij overste van de redemptoristen in Brazilië en sinds 2016 is hij algemeen raadgever van de redemptoristen voor de regio Latijns-Amerika en de Caraïben. Gomes is gastprofessor aan de Accademia Alfonsiana in Rome.

De nieuwe algemene overste heeft een mandaat van zes jaar. Hij krijgt de opdracht om de krijtlijnen uit te tekenen voor de missie van de redemptoristen in een periode vol veranderingen en samen met zijn confraters na te denken over de identiteit van de redemptorist, zijn missie, zijn religieuze leven en vorming.

De congregatie werd in 1732 door de heilige Alphonsus-Maria Liguori gesticht. Het charisma legt de nadruk op de navolging van Christus, de verkondiging van het woord van God en de zorg voor de armen en mensen die verlaten zijn. Momenteel zijn er meer dan 4.600 redemptoristen actief in 80 landen.

Bron: C.SS.R