Filipijnen: 30 meter hoog standbeeld voor padre Pio in Cebu

Het standbeeld wordt de blikvanger van het heiligdom voor de Italiaanse kapucijn en stigmaticus padre Pio in de Filipijnse bisschopsstad Cebu.
25/09/2022 - 11:00
Het heiligdom met het 30 meter hoge beeld van pater Pio
Het heiligdom met het 30 meter hoge beeld van pater Pio ©CBCP/bisdom Cebu

De Italiaanse pater Pio blijft tot op vandaag een van de meest populaire heiligen van de 20ste eeuw. De kapucijn kreeg de stigmata van Christus, genoot een legendarische faam als biechtvader en richtte een heiligdom en ziekenhuis op in San Giovanni Rotondo in de Zuid-Italiaanse regio Puglia. Deze maand is het Filipijnse bisdom Cebu de bouw gestart van een aan pater Pio gewijd heiligdom, met een dertig meter hoog standbeeld van de Italiaanse heilige.   

Op 17 september leidde aartsbisschop Jose Palma de ceremonie ter gelegenheid van de start van de bouw van het heiligdom, dat opgetrokken wordt op een heuvel die uitkijkt over de stad Cebu. Het heiligdom moet de verering voor pater Pio op de Filipijnen bevorderen. De aartsbisschop noemde het symbolisch dat het heiligdom op de hoogste plaats van het eiland wordt aangelegd, waar 500 jaar geleden de eerste missionarissen aankwamen om het christelijke geloof te verkondigen. In het nieuwe heiligdom komt de nadruk te liggen op eucharistie- en gebedsvieringen voor genezing en het afnemen van de biecht. De bouw moet volgend jaar voltooid zijn. Er komt ook een centrum voor genezing.

Bron: Ucanews