Heilige Stoel gaat eigen wijn maken en verkopen

Niet te snel hopen, wijnliefhebbers. De wijn zal na rijping op eiken vaten gebotteld worden in 2026 en alleen te verkrijgen zijn in het Vaticaan.
06/02/2024 - 13:48
Zicht op de pauselijke residentie Castel Gandolfo op de heuvels rond Rome
Zicht op de pauselijke residentie Castel Gandolfo op de heuvels rond Rome ©CC Deblu68 via Wikimedia Commons

Enkele jaren geleden rapporteerde Kerknet nog dat paus Franciscus de wijngaard liet heraanleggen in de tuin van de pauselijke residentie Castel Gandolfo. De vorige wijngaard werd gekapt voor een congrescentrum dat er nooit kwam. 

De bekende Italiaanse wijnmaker Riccardo Cotarella die het Vaticaanse wijnproject leidt, laat weten dat de Cabernet Sauvignon na rijping op eiken vaten gebotteld zal worden in 2026. Hij zal ook verkocht worden, mét label van de Heilige Stoel. 

Wie er nu al naar uitkijkt, kan maar beter werk maken van zijn kerkelijke connecties. De wijn zal alleen te verkrijgen zijn in de beroemde winkel van het Vaticaan waar alleen inwoners en medewerkers van het Vaticaan taxvrij kunnen shoppen. De wijn zal ook gebruikt worden bij de viering van de Eucharistie. 

Vorige maand noemde paus Franciscus wijn nog een geschenk van God. Hij deed dat tijdens een audiëntie met Italiaanse wijnmakers op 22 januari. Tegelijk vroeg hij hen om er een bron van vreugde van te maken voor elke mens, niet alleen voor hen die meer mogelijkheden hebben. 

Bron: Zenit (Engels) - Heilige Stoel (Engels)