Koen Vanhoutte nieuwe hulpbisschop aartsbisdom Mechelen-Brussel

Paus Franciscus benoemde vandaag, vrijdag 18 mei 2018, Koen Vanhoutte, priester van het bisdom Brugge, tot de nieuwe hulpbisschop van het aartsbisdom.
18/05/2018 - 16:07

Paus Franciscus benoemde vandaag, vrijdag 18 mei 2018, Koen Vanhoutte, priester van het bisdom Brugge, tot de nieuwe hulpbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel voor het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen. 

Kanunnik Koen Vanhoutte is geboren in Oostende op 31 augustus 1957. Hij volgde middelbare studies aan het Onze-Lieve-Vrouwecollege Gistel en Oostende. Op 17 juli 1983 werd hij in Moere tot priester gewijd. De nieuwe bisschop is doctor in de Theologie (PU Gregoriana, Rome) en kandidaat in de Wijsbegeerte (KU Leuven).

De wijding van Koen Vanhoutte tot bisschop heeft plaats op zondag 2 september om 15 uur in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen. Kardinaal Jozef De Kesel leidt de plechtigheid.

De nieuwe bisschop koos als bisschopsleuze Veni sancte Spiritus – Kom, heilige Geest: de kerkgemeenschap leeft vanuit de kracht van de Geest. In gebed en liturgie ontvangt ze kracht van God; de kerkgemeenschap zoekt te leven in de Geest, in de gezindheid van Jezus. In dienstbaarheid volgt ze Jezus na. De Geest is bron van rijke verscheidenheid, maar houdt christenen ook bijeen.

Lees verder op Kerknet: