Nieuw gebouw en toekomstproject voor de abdij van Orval

In Orval werden de afgelopen twintig jaar tientallen miljoenen euro geïnvesteerd om de faciliteiten van de abdij te moderniseren.
02/05/2018 - 15:58
De abdij van Orval 2017
De abdij van Orval 2017

De abdij van Orvalzet de modernisering van de infrastructuur de komende jaren voort, maar zij weigert om de productie uit handen te geven of om het bier ondanks de toenemende vraag buiten de abdij te brouwen. Eerder van de week liet de abdij weten dat er binnen 2 à 3 jaar naast de brouwerij een nieuw gebouw wordt opgetrokken voor de hergisting in flessen. Dat moet helpen om gelijke tred te houden met het plan om de bierproductie jaarlijks met 2 tot 3 productie te laten groeien. 80 procent van het energiezuinige gebouw komt onder de grond, waardoor het nauwelijks zichtbaar is vanuit de abdij, vanaf de binnenplaats voor de kerk of vanaf de middeleeuwse ruïnes. De huidige magazijnruimte kan dan in de toekomst nieuwe fermentatietanks herbergen, afhankelijk van de groei van de productie, zegt broeder Xavier, de econoom van de abdij. 

Omdat er in de huidige gebouwen onvoldoende plaats is, moeten wij de brouwerijsectie binnen de muren van de abdij uitbreiden. Broeder Xavier

Wij willen beter tegemoet komen aan de vraag van de fans van ons bier en hen niet te sterk frustreren omdat zij hun bier niet vinden, zegt broeder Xavier. In 2000 produceerden wij 40.000 hectoliter, in 2017 78.000. Wij blijven continu groeien, maar die groei wordt vrijwillig gecontroleerd. We weigeren wekelijks nieuwe exportaanvragen. 88 procent van de productie blijft bestemd voor België, 92 procent voor de Benelux. Daardoor kunnen wij onze trouwe klanten behouden. De export blijft beperkt tot 8 procent.

Bron: Orval/Le Soir