Oostenrijkse scholieren krijgen WhatsApp-zegen voor eindexamens

Op beblessed.at kan je niet alleen een zegen aanvragen van de Oostenrijkse kardinaal, maar ook een kaarsje laten branden voor een goed resultaat.
18/04/2024 - 11:54

Tussen 2 en 16 mei leggen ongeveer 40.000 Oostenrijkse middelbare scholieren hun eindexamen of 'Matura-examen' af. Deze nationale examens bepalen de toegang tot het hoger onderwijs en zijn dus een belangrijke mijlpaal in het studietraject van jonge Oostenrijkers. 

Om hen een hart onder de riem te steken, organiseren de katholieke en evangelische Kerken in Oostenrijk een onlinecampagne: 'Wees gezegend op je examendag'. 

Via de website beblessed.at kan je een kaarsje laten branden en inschrijven om via WhatsApp een videozegen te ontvangen op de dag van je examen. De zegeningen werden uitgesproken door mensen als kardinaal Christoph Schönborn, Caritas-voorzitter Nora Tödtling-Musenbichler, de Weense kathedraalpriester Toni Faber, bisschop Benno Elbs en de protestantse predikant Julia Schnizlein.

De afstudeerkaarsen zijn niet louter virtueel, maar worden effectief aangestoken op plaatsen als de Weense Stephansdom en de Lutherse stadskerk. 

De protestantse predikant Julia Schnitzlein steekt een afstudeerkaars aan voor scholieren die hun eindexamen doen
De protestantse predikant Julia Schnitzlein steekt een afstudeerkaars aan voor scholieren die hun eindexamen doen ©Aartsbisdom Wenen/Stephan Schönlaub

Bronnen: KathPress (Duits) - beblessed.at (Duits)