Patrick Van der Vorst benoemd tot onderpastoor van Westminster Cathedral

Net iets meer dan een jaar na zijn wijding krijgt voormalig kunsthandelaar Patrick Van der Vorst een nieuwe, prestigieuze benoeming in de kathedraal.
10/07/2024 - 15:10
Patrick Van der Vorst bij zijn priesterwijding in 2023 in Westminster Cathedral.
Patrick Van der Vorst bij zijn priesterwijding in 2023 in Westminster Cathedral. ©Catholic Church England and Wales

In herhalingen is de innemende kunstkenner Patrick Van der Vorst nog altijd te zien op Vier in Stukken van Mensen. Aan nieuwe opnames doet hij niet meer mee sinds hij in 2019 zijn carrière een totaal nieuwe wending gaf. In september van dat jaar trok hij naar het seminarie aan het Pauselijk Beda College in Rome, om priester te worden voor het bisdom Westminster. De West-Vlaming woont alsinds 1995 in Londen , toen hij na zijn rechtenstudies aan de KU Leuven ging werken voor Sotheby’s.

In ons veelgelezen interview  (Kunstdealer Patrick van der Vorst, vriend van God en daklozen) vertelde hij in 2018 over zijn engagement in de parochie van de kathedraal. Hij was er toen al vele jaren actief in de werking voor daklozen, de ziekenzorg en de liturgie.

Op 24 juni 2023 werd Van der Vorst tot priester gewijd door kardinaal Vincent Nichols in de Westminster Cathedral. Daarna werd hij aangesteld als assistent-priester in de parochie van Our Lady of Mount Carmel and St George in Enfield. De bedoeling was dat hij daar twee jaar zou blijven als assistent-priester, om vervolgens opnieuw een tijdelijke benoeming te krijgen en ten slotte ergens ‘volwaardig’ parochiepriester te worden. Maar na een jaar krijgt Vandervorst dus al een nieuwe benoeming als assistent-priester in Westminster Cathedral, waar hij thuis is.

Lees ook:

Portret van Patrick Van de Vorst met Vaticaan op de achtergrond.
Patrick Van der Vorst deed zijn priesterstudies in Rome. ©Christian Art