Paus bezoekt ook vier landen in Azië en Oceanië in september

Behalve naar België reist paus Franciscus in september ook naar Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Een drukke reisagenda...
13/04/2024 - 10:07

Het persbureau van de Heilige Stoel maakte bekend dat paus Franciscus de uitnodiging aanvaardde van de staatshoofden en lokale kerkelijke autoriteiten om naar de vier landen te reizen. Als alles goed loopt, vertrekt de paus op 2 september uit Rome en keert op 13 september terug.

Hij reist eerst naar Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, waar hij landt op 3 september en blijft tot 6 september. Dan vliegt hij door naar het oosten voor een bezoek aan Port Moresby, de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea, en Vanimo. Volgende stop is Dili, de hoofdstad van Oost-Timor, waar hij blijft van 9 tot 11 september. In Singapore blijft hij ten slotte van 11 tot 13 september.

In een interview met de Mexicaanse omroep N+ zei de paus in december al dat hij hoopte in augustus naar ‘Polynesië’ te reizen en later in het jaar naar zijn geboorteland Argentinië. In dat interview vermeldde hij ook al zijn reis naar ons land, waarvan de precieze datum echter nog altijd niet bekend is gemaakt. We gaan uit van het weekend van 21 of 28 september.

Indonesië is 's werelds grootste land. De meerderheid van de bevolking is moslim, maar er zijn ook ruim 8 miljoen katholieken, goed voor 3,1% van de bevolking. Ongeveer 32% van van Papoea-Nieuw-Guinea is katholiek, ongeveer 2 miljoen mensen. Oost-Timor is dan weer overwegend katholiek, met ongeveer 96 procent van de bevolking en meer dan 1 miljoen mensen. En in Singapore wonen ongeveer 395.000 katholieken, wat neerkomt op ongeveer 3 procent van de bevolking.

Bron: Vatican News