Paus dankt Pro Petri Sede voor gulle bijdrage

Paus Franciscus heeft Pro Petri Sede hartelijk bedankt voor de blijvende financiële en spirituele steun aan de opvolger van Petrus.
26/02/2023 - 13:46

Paus Franciscus ontving gisteren vrijdag leden van Pro Petri Sede (Voor de Stoel van Petrus), ter gelegenheid van hun tweejaarlijkse pelgrimstocht naar Rome. Hij bedankte de delegatie voor de gulle steun aan de opvolger van Petrus en de Heilige Stoel. Die steun blijft belangrijk en wordt zelfs dringender nu de wereld als nooit tevoren wordt geconfronteerd met oorlog, armoede en uitsluiting. 

Pro Petri Sede werd opgericht aan het einde van de 19de eeuw en is actief in België, Nederland en het Groothertogdom Luxemburg. De vereniging verzamelt fondsen voor sociale en liefdadigheidswerken die verband houden met de pastorale missie van de paus en de activiteiten van de Heilige Stoel. De paus vergeleek hun vrijgevigheid met de solidariteit van de eerste christenen in de vroege Kerk. Zij waren in staat om alles gemeenschappelijk te gebruiken om de meest kwetsbare broeders en zusters te ondersteunen. Zij begrepen goed dat zij de tijdelijke beheerders waren van de goederen die hun waren toevertrouwd.

Lees verder onder de foto.
 

De ca. 75 leden van Pro Petri Sede werden ontvangen in de Clementinazaal
De ca. 75 leden van Pro Petri Sede werden ontvangen in de Clementinazaal ©Vatican Media

Alles wat wij bezitten is een geschenk van God. Paus Franciscus

De paus ontving de 75-koppige delegatie van Pro Petri Sede in de Clementinazaal. Hij dankte hen uitdrukkelijk voor hun blijvende financiële en spirituele steun, waarmee zij ook getuigen van de vrijgevigheid en liefdadigheid die ook de harten van hun voorgangers heeft bezield. De veertigdagentijd roept ons op om ons te bekeren van de slavernij van egoïsme naar de vrijheid om lief te hebben, zei de paus. Die oproep om onszelf te geven uit liefde voor onze broeders en zusters is vandaag des te dringender, nu miljoenen mensen over de hele wereld lijden onder oorlog, geweld, uitsluiting, materiële en spirituele armoede. Hij moedigde alle leden van de organisatie aan om de liefdadigheid voor iedereen in de praktijk te blijven brengen, door de tijd te nemen om de minsten en meest weerlozen, diegenen die in de steek zijn gelaten en veracht worden of die worden gediscrimineerd en gemarginaliseerd lief te hebben.

Bron: VIS