Paus Franciscus krijgt shirt van landskampioen Napoli

De Italiaans filmproducent en huidige voorzitter van voetbalclub SSC Napoli overhandigde de paus een shirt van zijn kampioenenteam.
26/05/2023 - 15:29
Voorzitter Aurelio De Laurentiis overhandigde de paus een shirt van landskampioen Napoli
Voorzitter Aurelio De Laurentiis overhandigde de paus een shirt van landskampioen Napoli ©Vatican Media

Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van de Italiaanse voetbalclub en kersverse landskampioen SSC Napoli, bracht gisteren een bezoek aan het Vaticaan. Hij kon er ook paus Franciscus ontmoeten. Bij die gelegenheid overhandigde de Napolivoorzitter een voetbalshirt met de iconische nummer 10 van zijn ploeg aan paus Franciscus.

Het nummer 10 is veelal bestemd voor de spelmaker van een voetbalploeg en werd tijdens de bloeitijd van Napels door de landgenoot van de paus, Diego Maradona, gedragen. Het shirt dat hij gisteren kreeg droeg echter zijn eigen naam. Giovanni Simeone, de Argentijnse aanvaller van Napoli, overhandigde Franciscus ook nog een door de spelers gesigneerde gele bal.

Paus Franciscus maakte al kort na zijn pausverkiezing bekend dat hij een voetbalfan is en tevens een supporter van San Lorenzo, een voetbalteam uit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Volgens Italiaanse media sprak de Napolivoorzitter tijdens zijn korte ontmoeting met de paus nog de wens uit om een wedstrijd tussen Napoli en het thuisteam San Lorenzo van paus Franciscus te organiseren.

Bron: I.Media