Paus herdenkt honderd jaar Fatima

Paus Franciscus reist in mei 2017 naar Portugal voor de herdenking van de honderdste verjaardag van de Mariaverschijningen in Fatima.
01/10/2016 - 10:00
© SIR

Paus Franciscus heeft aan mgr. Nuno Brás da Silva Martinsde hulpbisschop van Lissabon, bevestigd dat hij in mei 2017 naar het Portugese bedevaartsoord Fatima reist voor de herdenking van de 100ste verjaardag van de Mariaverschijningen. Volgens Bras maakte de paus hem tijdens het Jubileum van de Catechisten afgelopen weekend duidelijk dat hij zijn belofte aan de Portugese bisschoppen voor het bezoek nakomt.

Paus Franciscus plaatste zijn pontificaat onder de bescherming van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Volgens de overlevering verscheen Maria in Fatima zes keer aan de drie herderskinderen Francisco Marto en Jacinta Marto en Lucia dos Santos. Dat gebeurde voor het eerst op 13 mei 1917.

Bisschop Antionio Cavaco Carrilho van Funchal hoopt dat de paus bij die gelegenheid ook naar het eiland Madeira zal doorreizen. In Funchal ligt onder meer de laatste Oostenrijkse keizer Karel I (1887-1922) begraven, die in 2004 werd zalig verklaard.

Bron: Kahtpress.at