Paus kondigt jaar van gebed aan voor het Jubeljaar 2025

Hij deed dat na het Angelusgebed op zondag. In zijn homilie riep hij katholieken op om het Evangelie altijd bij zich te hebben en elke dag te lezen.
22/01/2024 - 13:07

Het jaar van gebed moet ons toelaten om de grote waarde en absolute noodzaak van gebed te herontdekken voor het persoonlijke leven, voor het leven in de Kerk en voor de wereld. 

In het bijzonder riep de paus op om te bidden voor christelijke eenheid en voor vrede in de wereld. Het zijn de kleinsten en de zwaksten onder ons die het meeste lijden onder het gebrek aan vrede, aldus de paus. 

Ik denk aan de kleinen, de vele kinderen die gewond en gedood zijn, degenen die verstoken zijn van genegenheid, verstoken zijn van hun dromen en hun toekomst.

Paus Franciscus tijdens de mis op zondag 21 januari 2024, Dag van het Woord
Paus Franciscus tijdens de mis op zondag 21 januari 2024, Dag van het Woord ©Vatican Media/Dicastery for Communication

Naar aanleiding van de Dag van het Woord, riep de paus in zijn homilie op zondag katholieken op om dagelijks in het Evangelie te lezen. 

Elke katholiek zou altijd het Evangelie bij zich moeten hebben, in zijn zak of tas, op zijn mobiele telefoon. 

Het Evangelie is het boek van het leven, eenvoudig en kort.

In plaats van het geweld van woorden te weerspiegelen zoals de samenleving en sociale media doen, laten we het stille woord van God cultiveren dat verlossing brengt. Het is zachtaardig en maakt geen lawaai terwijl het ons hart binnendringt.

Paus Franciscus herinnert ons eraan dat God volgens de Schrift de auteur van alle schoonheid is. 

Laten we onszelf dan toe overwonnen te worden door de schoonheid die het woord van God in ons leven brengt.

Bronnen: homilie van paus Franciscus op zondag 21 januari 2024 (Engels) - na het Angelus van zondag 21 januari 2024 (Engels)