Topwijnmaker legt wijngaard aan voor de paus

Castel Gandolfo krijgt opnieuw een wijngaard, nadat de wijnstokken van de vorige voor de bouw van een congrescentrum werden omgehakt.
20/02/2021 - 11:00
Castel Gandolfo
Castel Gandolfo ©Cosiddetto.be

Recent nog haalde de wijngaard van emeritus paus Benedictus XVI in de voormalige pauselijke zomerresidentie Castel Gandolfo het nieuws omdat de wijnranken er werden verwijderd. Dat gebeurde omdat de oude wijngaard plaats moest maken voor een congrescentrum ... dat nooit werd gebouwd.

De wijnranken werden destijds door de Italiaanse landbouwvereniging Coldiretti geschonken aan toenmalig paus Benedictus XVI, die een wijngaard van 1.000 vierkante meter ermee liet aanleggen. Coldiretti had ze geschonken nadat Benedictus XVI zichzelf had omschreven als een nederige arbeider in de wijngaard van de Heer.

Van de week raakte bekend dat er op bevel van hogerhand opnieuw wijnstokken zullen worden aangeplant: en wel op rechtsreeks bevel van paus Franciscus en onder leiding van niemand minder dan topwijnmaker Riccardo Cotarella, in Italië (en ver daarbuiten) bekend als de tovenaar van de witte wijn. Cotarella is ook voorzitter van de Italiaanse Vereniging van Wijnfabrikanten.  De nieuwe wijngaard wordt aangelegd op het glooiende terrein onder het helikopterplatform.

De opbrengst van de pauselijke wijndruiven wordt niet publiek verkocht, maar is uitsluitend bestemd voor intern gebruik

Bron: Katholisch.de