Vaticaanse munt met paus Paulus VI

De Numismatische Dienst van het Vaticaan brengt hulde aan de pausen Paulus VI en Joannes Paulus II en aan de legendarische Italiaanse pater Pio.
07/10/2018 - 11:00

Sinds deze week is een nieuwe Vaticaanse munt beschikbaar met de afbeelding van paus Paulus VI (1963-1978). De euromunt is geslagen in het vooruitzicht van diens heiligverklaring op zondag 14 oktober. De zilverkleurige munt heeft een waarde van 5 euro en werd ontworpen door twee Italiaanse kunstenaars: Patrizio Daniele en Valerio De Seta.

Ook enkele andere katholieke prominenten van de vorige eeuw worden door de Numismatische Dienst op het Sint-Pietersplein in Rome met een munt gehuldigd. Het muntstuk van de Heilige Joannes Paulus I (1978) is geslagen ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van zijn overlijden, die deze week werd herdacht. En er is ook een munt van pater Pio, die vijftig jaar geleden (in 1968) in Saint Giovanni Rotondo (Italië) overleed. De munt, met de afbeelding van de heilige en stigmaticus, heeft een waarde van 2 euro wordt op 76.000 exemplaren in omloop gebracht.

De Numismatische Dienst kondigt ook een nieuwe reeks gouden munten aan, gewijd aan de Handelingen van de Apostelen. De munt van 20 euro bevat een afbeelding van de hemelvaart van Christus. Op de munt van 50 euro staat een pinksterscène.

Bron: Vaticanstate.va/I.Media