Verlengd wegens succes: opleiding op maat van parochies door Space for Grace

De vierdaagse opleiding is bedoeld voor verantwoordelijken en leden van parochieteams, pastors en begeleiders van vernieuwende initiatieven.
11/06/2024 - 14:02

Na het succes van de eerste opleiding Innovatie en Procesbegeleiding lanceert Space for Grace een tweede editie. De opleiding is bedoeld voor wie zelf de vernieuwing in zijn of haar lokale geloofsgemeenschap wil begeleiden. Ze start in oktober 2024. 

In vier opleidingsdagen worden inzichten, methodieken en vaardigheden aangeleerd in praktijkgerichte workshops. De juiste vragen stellen, patroondoorbrekend denken, containertermen verdiepen en omgaan met weerstanden zijn enkele van de thema’s waarmee heel concreet aan de slag wordt gegaan. Een afrondende vijfde sessie wordt als atelier ingericht: een op maat gesneden begeleiding van uw eigen project.

De opleiding richt zich tot verantwoordelijken en leden van parochieteams, begeleiders van werkgroepen, pastors, trekkers van vernieuwende initiatieven op vlak van zingeving… De persoonlijke ervaring van de deelnemer is het vertrekpunt en de focus ligt op de integratie van nieuwe inzichten en vaardigheden in de dagelijkse pastorale praktijk. 
De opleiding wordt gegeven door Sofie Verscheure, ervaren innovatiecoach in een kerkelijke omgeving, en door creatief denker en procesbegeleider en door Mips Meyntjens, senior organisatiecoach en procesbegeleider.

De opleiding wordt georganiseerd op de zaterdagen 19 oktober, 16 november, 14 december 2024 en 25 januari 2025.

Deelnemen kost €400. Daarin zijn inbegrepen vier dagmodules van 10 uur tot 16:30 uur en het extra atelier, middagmaal en koffie, syllabus en oefenmateriaal. Een billijke prijs voor uw lokale geloofsgemeenschap, want Space for Grace neemt een flink stuk van de kost op zich. Als de prijs voor sommige kandidaat-deelnemers niettemin te zwaar uitvalt, kunnen de mogelijkheden onderling worden besproken.

• Meer info via raf.lust@spaceforgrace.be of op 0479 29 93 12. Inschrijven kan tot 1 september en via deze link.