VS: bekende tv-predikante vraagt 1.500 dollar voor gebedscursus

Het buitensporige bedrag voor een gebedscursus van predikante en gospelzangeres Juanita Bynum wekt de ergernis van andere predikanten in de VS.
25/09/2022 - 10:00
De aankondiging van de cursus
De aankondiging van de cursus ©Juanita Bynum @facebook

De populaire tv-predikant en gospelzangeres Juanita Bynum haalt de Amerikaanse media omdat ze maar liefst 1.540 euro vraagt voor een gebedscursus. Daarvoor krijgen de deelnemers wel een intensieve gebedscursus. Sinds Bynum eerder van de maand de kostprijs van haar cursus bekendmaakte, kreeg ze verontwaardigde reacties van andere predikanten. Marcus Rogers, een internetprediker uit Chicago, bestempelde het inschrijvingsbedrag als een schande. Hij wijst er fijntjes op dat de meeste predikanten dergelijke cursussen gratis geven of alleen een vergoeding voor de onkosten vragen. 

Bynum zelf reageerde verontwaardigd op de kritiek van andere predikanten. Hun commentaren getuigen volgens haar ook van minachting voor 50 jaar bediening. Bovendien valt over de prijs te onderhandelen. Ik ben een pionier geweest op het vlak van gebed. Ik heb mensen geholpen om het gebed te begrijpen en hen te laten kijken hoe ik het doe. Zo leerden zij dat er verschillende dimensies en verschillende niveaus van gebed zijn. 

Haar eerste cursus gaat op 6 oktober 2022 van start. Er is plaats voor 150 deelnemers. Als de cursus is volgeboekt en de deelnemers betalen ook effectief het inschrijvingsgeld, dan is dat goed voor een bedrag van zo’n slordige 230.000 euro … Wat er met dat bedrag gaat gebeuren, is onduidelijk. Op haar Facebookpagina wordt wel gesuggereerd dat een deel van de opbrengst ten goede zal komen aan de armen.  

Bron: Premier Christian Radio