Werken aan de Sagrada Familia vorderen goed

Over enkele maanden zijn ook de torens voor de vier evangelisten met een hoogte van 135 meter voltooid.
28/09/2022 - 10:30
De basiliek van de Sagrada Familia van Gaudi in Barcelona
De basiliek van de Sagrada Familia van Gaudi in Barcelona ©Wikipedia

De torens van de Sagrada Familiabasiliek in Barcelona voor de evangelisten Marcus en Lucas naderen hun afwerking. Nog voor het einde van dit jaar worden de marmeren sculpturen die elk van de evangelisten symboliseert – een leeuw voor Marcus en een stier voor Lucas -  voltooid. Begin 2023 volgt dan de voltooiing van de torens voor Johannes en Mattheüs. De torens voor de evangelisten omringen de centrale toren met een hoogte van 174 meter die is toegewijd aan Jezus. 

De vier witmarmeren sculpturen zijn in  Griekenland gemaakt door de beeldhouwer Xavier Medina Campeny. De beelden met de traditionele voorstelling van elke evangelist wordt op een opengeslagen, eveneens marmeren boek geplaatst met de letters van de afkorting van elke evangelist.

Verantwoordelijken melden dat de toeristen volop naar de monumentale kerk van de legendarische Catalaanse architect Antoni Gaudí terugkeren. Dit jaar wordt wellicht het bezoekersaantal van vóór de coronapandemie geëvenaard. Ook alle liturgische diensten vinden opnieuw gewoon plaats.

Bron: SIR