YAR Vlaanderen wordt een week vrijwilliger

Van 4 tot en met 12 maart 2017 wordt een Week van de Vrijwilliger gehouden.
04/03/2017 - 12:00

Vanaf vandaag zaterdag 4 maart vindt opnieuw een Week van de Vrijwilliger plaats, een week om de inzet van vele vrijwilligers onder de aandacht te brengen en hen te huldigen. De vzw Youth at Risk Vlaanderen (YAR) plaatst het initiatief op een bijzondere manier in de kijker. YAR zet zich in voor een duurzame en solidaire samenleving en tracht de samenleving aan te moedigen om mee verantwoordelijkheid te dragen voor jongeren. De organisatie biedt jongeren in moeilijkheden tussen 15 en 18 jaar de kans hun leven opnieuw op de sporen zetten via de programma’s YAR Coaching in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant/Brussel en YAR Wonen in de provincie Limburg.

Professionele medewerkers van YAR Vlaanderen nemen aan de Week van de Vrijwilliger deel door zelf vrijwilligerstaken op te nemen bij verschillende organisaties. Zij zullen hun activiteit even verleggen naar andere doelgroepen, met name bij Sint-Vincentius in Zonhoven, die over heel Limburg kansarme gezinnen zowel op sociaal als materiaal vlak ondersteunt, bij vzw Zonnelied in Sint-Jans-Molenbeek, door de ondersteuning bij diverse activiteiten van volwassenen met een verstandelijke beperking, bij Ecoso in Mechelen, die streeft naar de duurzame ontwikkeling en tewerkstelling van laaggeschoold en langdurig werkzoekenden en bij De Biekorf te Antwerpen, die opvang biedt voor meerderjarige daklozen met een verslavings- en/of psychiatrisch problemen, verduidelijkt communicatieverantwoordelijke Yamina Krossa.

YAR Vlaanderen wil graag een voorbeeld zijn en andere bedrijven stimuleren om hun medewerkers een vrijwilligersfunctie te laten opnemen en onderstreept daarmee actief haar grenzeloze appreciatie voor vrijwilligerswerk.

Bron: YAR Vlaanderen