Deze artiesten scoorden dikke hit met Onzevader
Zuster Janet Mead
De Australische zuster sleepte een gouden platen in de wacht met haar uptempo versie van het Onzevader in 1974. Ze steeg met haar single tot nummer 4 in de Verenigde Staten en nummer 3 in Australië. Een Grammy verloor ze ternauwernood van Elvis Presley. Het aanbod om door de Verenigde Staten te toeren, sloeg ze af.
Zuster Mead werd in haar land uiteindelijk nog bekender door haar werk als hulp voor daklozen. In 2004 werd ze voor die inzet uitgeroepen tot Zuid-Australiër van het jaar. Hetzelfde jaar won ze overigens de Yamaha Golden Gospel Award als erkenning voor haar diensten aan de Australische christelijke muziek.
Christoff
Ook onze eigenste Christoff had een nummer 1 hit te pakken met zijn Onzevader. Het nummer was nog maar pas uit of het stond al op één in de Ultratop. De zanger kon zijn ogen niet geloven. Hij was eigenlijk niet eens van plan om het nummer op single uit te brengen. Dezelfde versie van het Onzevader werd overigens in de jaren 70 al eens uitgebracht door Corry Konings, ook met groot succes.
E Nomine
Een heel andere versie krijgen we bij de Duitse groep E Nomine. De muziek is een mix van trance, techno en vocals met een gregoriaans tintje. De groep zingt vooral in het Duits en het Latijn. Het Vaterunser stond op de allereerste plaat van E Nomine Das Testament (1999). In Oostenrijk haalde het de eerste plaats op de hitlijsten, in Duitsland piekte het tot nummer 4 en in Zwitserland tot plaats 10. De groep bracht nog enkele platen uit, de voorlopig laatste in 2004.
Andrea Bocelli
Andrea Bocelli bracht zijn versie van het Onzevader uit in 2009 op een kerstalbum.
Susan Boyle
Ook de winnares van een van de eerste afleveringen van Britain’s Got Talent (2009) kwam haar fans tegemoet met een opname van The Lord’s Prayer.
En een heel schattige opname om te eindigen … viraal op sociale media, maar een radiohit zat er toch niet in...