Kardinaal Jozef De Kesel bezoekt katholieke Kerk in China

Van 7 tot 14 juni reist de kardinaal door China op uitnodiging van de Chinese katholieke Kerk.
11/06/2024 - 15:03
Kardinaal De Kesel en de Belgische delegatie worden ontvangen door Chinese bisschoppen Li Shan en Shen Bin
Kardinaal De Kesel en de Belgische delegatie worden ontvangen door Chinese bisschoppen Li Shan en Shen Bin ©ChinaCatholic.cn

De kardinaal wordt onder andere vergezeld door pater Charles Phukuta Khonde, algemene overste van de scheutisten. Pater Khonde is ook vicevoorzitter van de Ferdinand Verbiest Stichting waarvan de kardinaal de voorzitter is. De stichting is opgericht door de scheutisten en promoot de dialoog en uitwisseling tussen België en China, met name ook tussen de katholieke Kerk in beide landen. 

Op 8 juni werd de Belgische delegatie in Beijing ontvangen door bisschop Li Shan, voorzitter van de Chinese Katholieke Patriottische Vereniging, en bisschop Shen Bin van Shanghai. Behalve kerkelijke instellingen in Beijing, staan ook de bisdommen Hohhot en Ulanqab in Binnen-Mongolië op het programma van het bezoek.

In september 2023 waren vier Chinese bisschoppen nog te gast in België op uitnodiging van kardinaal De Kesel. Ze kwamen toen onderzoeken hoe de uitwisseling met de Verbieststichting opnieuw kon worden opgestart na de covid-pandemie. Sinds 2015 organiseert de stichting intensieve opleidingen in het Chinees voor priesters, religieuzen en leken uit China. Ze leren er bij over pastoraal, catechese, sociale leer en spiritualiteit in lijn met het Tweede Vaticaans Concilie. Na de opleiding gingen de deelnemers telkens op bedevaart naar Rome waar ze door de paus werden ontvangen. 

Bronnen: ChinaCatholic (Chinees) - Aartsbisdom