Koning Albert en koningin Paola ontmoeten ouders van Carlo Acutis

Albert en Paola bezochten in Assisi de kerk waar het lichaam van de jonge zalige en wellicht toekomstige heilige Carlo Acutis wordt vereerd.
03/06/2024 - 15:51

Koning Albert en koningin Paola hebben de ouders van Carlo Acutis ontmoet, de jongen van 15 die mogelijk de eerste heilige van deze eeuw wordt. Dat gebeurde begin april, toen  de gewezen Belgische vorsten Albert en Paola als pelgrims het Italiaanse Assisi bezochten. Ze deden er meerdere pelgrimsplekken aan, zoals het graf van Franciscus van Assisi en het schrijn waarin het lichaam van de jonge kandidaat-heilige Carlo Acutis ligt. 

Acutis overleed in 2006 op 15-jarige leeftijd en staat bekend als ‘God' influencer’. Paus Franciscus zette onlangs het licht op groen om hem heilig te verklaren. 

Het is algemeen geweten dat voor het gewezen vorstenpaar het katholieke geloof van groot belang is. Koning Albert wordt deze week 90, koningin Paola is 86.

Het vorstenpaar, geflankeerd door broeder Rangel en Werner-Edouard de Saeger van Nattenhaesdonck, die het koningspaar vergezelde.
Het vorstenpaar, geflankeerd door broeder Rangel en Werner-Edouard de Saeger van Nattenhaesdonck, die het koningspaar vergezelde. ©Website parochie Sint-Jan Den Bosch

In Assisi hadden Albert en Paola ook een ontmoeting met de Nederlandse broeder Rangel, een franciscaan. Hij bad samen met de koning en koningin voor de gezondheid van koning Albert. De ontmoeting vond plaats in de kapel waar de Heilige Franciscus de orde begon en waar de Heilige Clara is ingetreden in het religieuze leven.

Bronnen: Het Nieuwsblad en website Sint-Jan Den Bosch