‘De Plek’ in Antwerpse kathedraal officieel ingehuldigd

In de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwkathedraal is vrijdagavond de nieuwe ontmoetingsruimte ‘De Plek’ officieel ingehuldigd.
10/06/2018 - 11:47
De Antwerpse bisschop Johan Bonny tijdens de onthulling van 'De Plek' in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
De Antwerpse bisschop Johan Bonny tijdens de onthulling van 'De Plek' in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ©KV

De voormalige Sint-Janskapel achter de sacristie van de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is verbouwd tot een gastvrije foyer, waar kerkgangers en toeristen na een bezoek aan de kathedraal even tot rust kunnen komen, elkaar kunnen  ontmoeten en de tijd nemen voor een gesprek bij een natje en een droogje. Ooit was er nog de zondagsschool gevestigd en de laatste jaren was het een veredelde bergplaats.. Maar na een grondige restauratie kunnen bezoekers de gewelven en het doksaal, jarenlang verborgen achter timmerwerk, opnieuw bewonderen. De Plek, zoals de ontmoetingsruimte voortaan heet, werd vrijdagavond officieel geopend door provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens, bisschop  Johan Bonny en directeur Christian Devos.

De Plek

De herbestemming van de kapel kadert in het verruimde bezoekersparcours en onthaalbeleid van De Kathedraal. Vanaf deze zomer zullen vrijwilligers in het portaal van de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal bezoekers verwelkomen. Maar voor diepgaandere gesprekken kunnen ze gebruik maken van ‘De Plek’, waar ze een hapje en een drankje kunnen nuttigen, legde gedeputeerde Lemmens bij de onthulling uit.

Vorig jaar bezochten zo’n 55.000 Antwerpenaren en een kleine 280.000 toeristen de kathedraal.

Tijdens de openingsuren is De Plek toegankelijk voor toeristen, in eerste instantie op zaterdag, zondag en maandag.

De kathedraal heeft ook haar eigen bier: Aurore, een blond, en Memento, een donker. Ze zijn te koop in de kathedraalshop.

Bron: Het Laatste Nieuws