Evangelie voor generatie Instagram
De geestelijke vaders van het project Alabaster delen niet alleen hun passie voor schoonheid en modern design, ze hebben ook haast dezelfde naam. De ene Brian Chung is 28 en heeft werkervaring als ondernemer en als studentenpastor op de universiteit in Californië. De andere Bryan Chung is 22 en studeerde af als ontwerper en fotograaf. Bijbelstudies aan de universiteit brachten de Chungs samen.
Ze hebben dus nog iets gemeenschappelijks: hun verlangen om de jongere generatie de Bijbel te doen lezen. De generatie die de klok rond foto's deelt via Instagram. Dat verlangen ligt aan de basis van Alabaster, zoals ze hun uitgave van de 4 evangelies noemen. De officiële Bijbelvertaling wisselen ze af met zelf gemaakte foto's die de lezing van de tekst versterken.
Het geheel is hip en tegelijk sober vorm gegeven.
De naam verwijst naar de albasten vaas die Maria Magdalena breekt om de geurige nardusbalsem over Jezus' hoofd te gieten (in het evangelie vorlgens Marcus, hoofdstuk 14). Omstanders vragen zich waar die verspilling voor nodig is. Kon het geld niet beter aan de armen worden geschonken? Maar Jezus merkt op: Laat haar. Ze heeft een goed werk gedaan aan Mij. In het Engels staat er: What she has done is a beautiful thing.
Jezus prijst Maria's daad van schoonheid. Een duwtje in de rug van de Chungs die Jezus' verhaal in schoonheid willen brengen.
Om hun project te financieren, lanceerden ze een oproep via Kickstarter. Binnen 2 weken hadden ze al het vooropgestelde bedrag van 35.000 dollar verzameld. Je kan alvast een set van 4 evangelies bestellen via Indiegogo. In maart worden de boeken gedrukt, in april verscheept.
Bekijk de video waarin de Chungs hun project voorstellen (in het Engels).